اگر کارجویی هستید که به دنبال شغل هستید ابتدا اینو بدانید یک رزومه نویسی صحیح خیلی میتونه بهتون کمک کنه و حالا که میخواهید در شرکتی معتبر استخدام شوید، اولین اقدامی که برای تقاضای آن شغل باید انجام دهید این است که رزومهی خود را برای شرکت مورد نظر ارسال کنید. رزومه (Resume) خلاصهای از زندگی شغلی شما است و هدف آن رساندن شما به مصاحبه کاری و در نهایت استخدام شدن شما است. اما نوشتن یک رزومه اصلا کار سادهای نیست. چرا که باید رزومه کاری، به بهترین شکل شما را به کارفرما معرفی کند. در ادامهی این مقاله با من همراه باشید.
رزومه شما یک ابزار بازاریابی است و باید نشان دهد که:
۱- شما مشغول چه کاری هستید
۲- چگونه کار و نیازهای سازمان را بر آورده میکنید
۳- شما تجربه و مهارتهای مناسب را دارید
۴-شما سطح حرفهای برای این کار را دارید
اطلاعات مورد نیاز رزومه:
اطلاعات شخصی و جزییات تماس
خلاصه سوابق و قابلیتها مثل سوابق تحصیلی، سوابق کاری، مهارتها و…
حضور در سمینارها، جوایز و دسترسیها
ورهها و گواهینامههای تخصصی
یادتان باشد، برای تکمیل اطلاعات بالا بهتر است به ۴ سوال اصلی زیر پاسخ دهید تا بتوانید به ماهیت اصلی که چرا یک کارفرما باید شما را جذب کند، برسید.
Who = چه کسی هستید.
Why = چرا باید کارفرما شما را انتخاب کند.
When = چه موقع زمان مناسبی برای جذب شماست.
How = چطوری کارها را جلو بردید و خواهید برد.
توصیههای مهم قبل از ارسال رزومه:
۱.در صورتی که از طریق یکی از پیام رسانها یا ایمیل رزومهی خودتون را ارسال میکنید حتما پروفایل کاربری مناسبی داشته باشید چون بسیاری از کارفرماها قبل از مطالعه رزومه پروفایل کارجو را چک میکنند.
۲.در صورتی که در رزومهی خود تصویر پرسنلی خودتون را قرار میدهید حتما بهترین تصویر خودتان را قرار دهید و از تصاویری مثل ماشین، طبیعت و… استفاده نکنید.
۳.یادتان باشد خیلی از مصاحبهها در همان اولین صحبت تلفنی براساس نوع صحبت و لحن و بیانتان انجام میشود پس به این موضوع دقت کافی داشته باشید.( این موضوع را کارفرمایان به شما نمیگویند)
در پایان برخی از نبایدهای ارسال یک رزومه خوب را بهتون میگم و حتما رعایت کنید که بتوانید بهترین بازخورد را از کارفرما داشته باشید:
۱.هدف از ارسال رزومه؟
یعنی اینکه شما هدفتون از ارسال رزومه چیه که کاملا مشخص پس نباید توضیح بدید و حواستون باشه که رزومه هدفمند و مرتبط به همون شغل باشه و اگر لازم شد دوباره از اول رزومه خود را براساس کسب و کار انتخابی بنویسید.
۲.بیان تجربههای کاری غیر مرتبط؟
یعنی اینکه تجربههای مختلفی دارید خوبه اما باید دقت کنید در هر شغلی رزومههای مرتبط با اون شغل را بنویسید.
۳.سرگرمیهایتان و علایق شخصی؟
یعنی اینکه سرگرمی شما چیست، تنها به شما مربوط است!
۴.دلایل ترک کار قبلی؟
یعنی اصلا به این موضوع اشاره ای نکنید
۵.استفاده از فونتهای فانتزی و قدیمی؟
یعنی از فونتهای استاندارد استفاده کنید و حتما رزومهی خودتون را به صورت فایلPDF ارسال کنید.(یادتان باشد خیلی از افراد به خاطر اینکه با فرمت دیگری مثل ورد یا… ارسال میکنند، در همان مرحله اولیه گزینش رد میشوند.)
در صورتی که کارجو هستید و میخواهید رزومهی کاری خودتان را آماده سازی کنید و برای این موضوع کمک میخواهید،از طریق فرم تماس یا شماره تماس من، میتوانید درخواست خود را ثبت نمایید همچنین براتون لینک دانلود رزومهی کاری خودم را قرار میدهم، تا نمونهای داشته باشید.