راه اندازی کسب و کار اینترنتی مانند خیلی از کارهای دیگر، اصولی دارد که اگر رعایت نشوند، منجر به شکست کسب و کار و در نتیجه از دست رفتن سرمایه میشوند.
بعضی از کسب و کارهای اینترنتی موفق میشوند و برخی نیز با شکست مواجه میشوند. قبل از راه اندازی کسب و کار اینترنتی باید به چند موضوع که در ادامه راجع بهشون میگم، توجه کنیم:
۱-ایده کسب و کار اینترنتی خود را بررسی کنید
۲- طراحی بیزینس مدل: بدون یک برنامهریزی دقیق و عملی، هیچ موفقیتی قابل دسترس نخواهد بود.
۳- طراحی سایت حرفهای
۴- تولید محتوا
۵- بازاریابی اینترنتی و شبکههای اجتماعی
۶- طراحی سیستم فروش
۷- تبلیغ نویسی(کپی رایتر) در وب و سئو(بهینه سازی) سایت برای موتورهای جستجو مثل گوگل
۸- توسعه و مدیریت سایت
به یاد داشته باشید، علاوه بر موضوعات اشاره شده در بالا به نکات زیر به صورت ویژهتر توجه کنید:
مشخص بودن هدف و داشتن ایدهای خوب
بررسی هزینه مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی
انتخاب نامی مناسب برای سایت و کسب و کار اینترنتی خود و آغاز برندسازی
تحقیق در حوزه کاری که می خواهید تجارت آنلاین را آغاز کنید
تعیین محصولات و خدماتی که قرار است به فروش برسند
برنامه ریزی برای توسعه کسب و کار در آینده
توجه ویژه به بحث مشتری مداری
مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی:
۱- ثبت دامنه مناسب
۲- انتخاب هاست مناسب
۳- طراحی سایت با آخرین متد روز دنیا براساس نیاز سنجی انجام شده
۴- ایجاد هویت برند در طراحی
۵- تولید محتوای مناسب با برند
هنگامی که کسب و کار اینترنتی را شروع میکنید لازم است به اصول مشتری مداری توجه کنید که شامل:
اصل ۱: شنونده خوبی باشید
در حین صحبت با مشتری، به صحبتهای او با دقت گوش کنید و جوابهایی مناسب را به سوالات او بدهید. سعی کنید در پاسخ به سوالاتی که میپرسد، توضیحات کافی را بدهید تا به تمام جوابهای خود برسد. زمانی که به سوالات او به دقت پاسخ میدهید، مشتری این ذهنیت را در مورد شما پیدا میکند که برای شما فراتر از یک مشتری است و شما احترام زیادی برای او قائل هستید.
اصل ۲: به حرف هایتان متعهد باشید
اگر به مشتری در مورد محصولات یا خدماتتان قولی را میدهید، سرقول خود بمانید. پایبندی به قولهایی که میدهید، میتواند به شما در زمینه مشتری مداری بسیار کمک کند. وعدههایی که هنگام صحبت با مشتری به او می دهید، همیشه در ذهنش باقی میماند، شاید شما فراموش کنید، اما مشتری هیچ گاه از یاد نخواهد برد.
اصل ۳: صادق باشید و شفاف سازی کنید
با مشتریانتان صادق باشید، یعنی در مورد کیفیت محصولات و مسائل دیگر به آنها دروغ نگویید. مشتریان خیلی راحت میتوانند قیمت محصولات را بسنجند، به همین دلیل است که نباید به آنها دروغ گفت. تا میتوانید با مشتریانتان صادق باشید. همچنین در مورد خود، شرکت و محصولات تان شفاف باشید. یعنی برای آنها شفاف سازی کنید. اگر مشکلی در روند فروش وجود دارد یا محصولات تان دارای مشکل هستند، با آنها رو راست باشید. هر قدر اینکار را بیشتر و بهتر انجام دهید، می توانید اعتماد آنها را بیشتر جلب کنید.
چگونه در شغل یا کسب و کار آنلاین موفق شویم؟
احتمالا برای شما هم پیش آمده است که بارها با افرادی روبرو شدهاید که با انگیزه بالا کسب و کار دیجیتال خود را شروع کردهاند، اما با شکست روبرو شده و نا امیدانه دست از ادامه فعالیت برداشتهاند.
از طرفی دیگر به غیر از افراد شکست خورده، با نمونههای موفق زیادی نیز روبرو شدهاید. اصلا اهمیتی ندارد که شما چه مقدار سرمایه دارید و چند ساله هستید. اگر ایده و خدماتی که قصد ارائه آن را به مخاطبین خود دارید، به اندازه کافی جذاب و ارزشمند باشد بدون شک نصف راه موفقیت را طی کردهاید..
چطور با چالشهای راه اندازی کسب و کار اینترنتی روبهرو شویم؟ از چه کسی باید کمک بگیریم؟
شاید شما هم با من موافق باشید که توصیههای یک مشاور با تجربه در مراحل مختلف راه اندازی کسب و کار اینترتی، میتواند بسیاری از گرههای کور در مسیر حرکت و پیشرفت ما را باز کرده و باعث رشد بیشتری شود از طرفی اگر کورکورانه وارد دنیای کسب و کارهای اینترنتی شوید، ممکن است به علت عدم شناخت مشتریان و بازار هدف، سریعتر از آنچه که فکرش را بکنید، از بازی کنار زده شوید. بنابراین پیش از راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی، بهتر است تحقیقاتی در خصوص نیاز مشتریان انجام دهید و از تجربیات افراد با تجربه در این حوزه استفاده کنید.
نتیجهگیری
شاید بتوان گفت که راه اندازی کسب و کار اینترنتی نسبتا کار سادهای است. اما موفقیت در کسب درآمد اینترنتی بی تردید کار آسانی نیست. شما باید مهارتهای اصلی را کسب کنید تا سایت شما در جایگاه مناسبی در موتورهای جستجو قرار گیرد و بتوانید از بهترین بازخورد در فضای مجازی بهرهمند شوید.