" مدیریت نسل زد: کسب و کارهای آینده در دستان نسل زد (Gen Z) -
مدیریت نسل زد: کسب و کارهای آینده در دستان نسل زد (Gen Z)

مدیریت نسل زد: کسب و کارهای آینده در دستان نسل زد (Gen Z)

نسل زد (Gen Z)، عبارتی که در این دهه بارها شنیده‌ایم به خصوص در محیط کار، کسی به عنوان کارآموز یا همکار به جمع شما اضافه می‌شود که با وجود اختلاف سنی کمی که بینتان است، چیزهایی می‌داند یا حساسیت‌هایی دارد که شما تا به حال ندانسته و نداشته‌اید. قطعا همه ما متولدین نسل Z را هم در خانواده، هم در کلاس‌هایی که می‌رویم و هم در محل کار دیده‌ایم.گاهی ارتباط برقرار کردن با آن‌ها بسیار مشکل است و گاهی نیز در کسری از ثانیه آن‌چنان با شما دوست می‌شوند که به کلی فراموش می‌کنید که چند سال یا چند دهه با آن‌ها اختلاف سنی دارید. متولدین نسل Z تا چند سال آینده بازار کار را نیز دگرگون می‌کنند بنابراین دانستن راه‌های ارتباطی با آن‌ها بسیار مهم است.

دسته‌بندی نسل‌ها باتوجه‌به معیارهای خاص

دسته‌بندی نسل‌ها باتوجه‌به معیارهای خاص

نسل گمشده: شامل افرادی می‌شود که در دورانی متولد شده‌اند که تکنولوژی چندان پیشرفتی نداشته است. افرادی که در دهه‌های ۱۹۲۰ تا ۱۹۴۰ میلادی به دنیا آمده‌اند در این دسته قرار می‌گیرند.
نسل بوم‌رنگ: شامل افرادی است که در دهه‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰ میلادی به دنیا آمده‌اند. این نسل نخستین نسلی بودند که با تکنولوژی‌هایی مانند تلویزیون یا تلفن آشنا شدند.
نسل X: افرادی که در دهه‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ میلادی به دنیا آمده‌اند را می‌توان در این دسته قرارداد. این نسل شاهد توسعه تکنولوژی و رشد اقتصاد جهانی بوده و معمولاً به‌عنوان نسلی مستقل، خودشان را از نسل‌های قبلی متمایز می‌دانند.
نسل Y:شامل افرادی است که در دهه‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰ میلادی به دنیا آمده‌اند. این نسل شاهد شکل‌گیری اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و دیگر فناوری‌های نوین بوده‌اند که این روزها پیشرفت زیادی داشته‌اند.
نسل Z: این نسل بیشترین تجربه‌ی زندگی خود را با تکنولوژی‌های نوین مانند تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی دارند. کسانی در این دسته قرار می‌گیرند که در دهه ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ میلادی متولد شده باشند.

اصلی‌ترین رفتارهای نسل Z شامل

اصلی‌ترین رفتارهای نسل Z شامل:

این نسل در طول روز حداقل ۶ ساعت یا بیش‌تر را برای کار با تلفن همراه اختصاص می‌دهد.
به نظرات و پیشنهادها قبل از خرید و بعد از آن توجه خاصی دارند و سعی می‌کنند در این پروسه مشارکت داشته باشند.
برای حل بسیاری از مشکلات و مسائلی روزمره خود از اینترنت و راهکارهای معرفی شده استفاده می‌کنند.
بخش زیادی از زمانشان در طول روز را به فعالیت و جستجو در شبکه‌های اجتماعی می‌پردازند.
به موسیقی‌های جدید و متنوع، همچنین بازی‌های باکیفیت که داستان هیجان‌انگیز داشته باشند، واکنش بسیار خوبی نشان می‌دهند.
باتوجه‌به شرایطی که در آن زندگی می‌کنند و بروز مشکلاتی مانند همه‌گیری کرونا، تعداد زیادی از افرادی که در این نسل قرار می‌گیرند در معرض بیماری‌های روحی قرار گرفته‌اند.
یکی دیگر از رفتارهای رایج در میان این نسل، تمایل به خرید زیاد و خرید محصولاتی است که کاربری‌های خلاقانه و جدید دارند.
همواره برای حل مشکلات زیست‌محیطی در صحنه حضور دارند و راه‌حل‌های بسیار خوبی برای این منظور پیشنهاد می‌دهند.

نسل Z در محل کار

نسل Z در محل کار

نسل Z با نشان دادن سطوح جدیدی از عصر دیجیتال، تعهد و انگیزه برای دستیابی به یک هدف در مشاغل ایجاد کرده است. از آنجایی که نسل Z بر نیروی کار تأثیر می‌گذارد، برای رهبران کسب‌وکار مهم است که از مزایای این نیروهای جوان استفاده کنند و به بهترین نحو آنها را استخدام کرده و نگه دارند. کارمندان جوان نسل جدید همیشه برای استخدام در کسب و کار شما مهم هستند، زیرا آنها دیدگاه و بینش تازه و همچنین مهارت های ارزشمندی را ارائه می دهند.

روش‌ مدیریت نسل زد در محیط کار چگونه است

روش‌ مدیریت نسل زد در محیط کار چگونه است؟

باید توجه کنید که این افراد ممکن است تجربه شما را نداشته باشند و علی رغم هوش و توانایی‌های بسیار، عملکرد مورد انتظار شما را نداشته باشند. در نظر بگیرید که Z-GENERATION ها رهبران آینده هستند و باید با روش‌های جذب استاندارد آن‌ها را بکار بگیرید. همچنین توجه به موضوعاتی مثل: آموزش، ایجاد فضای مناسب کاری و… هم بسیار مهم است که لازم است حواستان به این موضوعات باشد.

ترجیحات شغلی نسل Z

ترجیحات شغلی نسل Z:

  • کارشناس جذب و استخدام
  • مدیر مارکتینگ
  • مدیر شبکه‌های اجتماعی
  • دانشمند داده
  • مدیر محصول
  • متخصص IT
  • مهندس پروژه
  • کارشناس توسعه کسب و کار

نتیجه گیری از نسل z

جمع بندی:

نسل زد، به زودی به محوری‌ترین نسل برای آینده خرده‌فروشی تبدیل خواهد شد و بسیاری از آنها تا سال ۲۰۲۶ قدرت خرج عظیمی خواهند داشت. برای جذب بخشی از این گروه رو به رشد، کسب و کارها و برندها باید از هم اکنون روابط خود را با نسل زد شروع کنند. با افزایش حضور نسل زد در جامعه و محیط‌های کاری، شاهد تغییرات گسترده‌ای خواهیم بود. این نسل که از ابتدای تولد با اینترنت و دنیای دیجیتال خو گرفته است، تفاوت‌های بارزی با نسل‌های پیش از خود دارد. در سال‌های آینده، کسب‌وکارهایی که به نیازهای این نسل توجه نداشته و محیط مناسبی را برای جذب استعدادهای نسل دیجیتال فراهم نیاورده باشند، محکوم به شکست خواهند بود. برای آشنایی بهتر با این نسل بهتره با تست‌های شخصیت شناسی آشنا شوید و توصیه می‌کنم مقاله؛ کاربردی ترین تست‌های شخصیت شناسی قبل از استخدام نیروهای جدید ؛ را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مقالات منتشر شده