" دلیل شکست کمپین‌های تبلیغاتی -
کمپین تبلیغاتی

دلیل شکست کمپین‌های تبلیغاتی

امروزه ساخت یک فروشگاه اینترنتی ساده‌تر از همیشه شده است. شما به راحتی با فروشگاه‌سازهایی مثل ووکامرس یا… می‌توانید در یک آخر هفته، فروشگاه اینترنتی خود را راه‌اندازی کنید. اما همین‌طور که بر تعداد فروشگاه‌های اینترنتی اضافه می‌شود، تعداد فروشگاه‌های شکست‌خورده هم بیشتر می‌شود.

بیشتر فروشگاه‌های اینترنتی نمی‌توانند فروش چندانی داشته باشند و در رقابت با فروشگاه‌های بزرگ در نهایت شکست می‌خورند. اما تعداد فروشگاه‌های اینترنتی موفق کم نیست. مسئله اینجاست که بیشتر افرادی که فروشگاه اینترنتی راه‌اندازی می‌کنند، فکر می‌کنند اگر شبیه دیجیکالا یا سایر فروشگاه‌های شناخته شده و فعال باشند حتما فروش خواهند داشت و بدون یک استراتژی متمایز وارد بازی با رقیبان بزرگ می‌شوند. آخر ماجرا هم که مشخص است. در ادامه نکاتی را برای شما قرار می‌دهم که بتوانید در اجرای بهتر کمپین‌های تبلیغاتی موفق باشید.

۱-فروشگاهی با سبد محصولی فراوان!

فروشگاه‌های بزرگ مثل دیجی‌کالا و… محصولات زیادی برای فروش دارند و تقریبا چیزی نیست که نفروشند. اما این استراتژی برای فروشگاه‌های کوچک جواب نمی‌دهد. تعداد محصول بالا مشکلات تامین و هزینه‌ی نگه‌داری زیادی دارد. جدای از این مسئله شما به عنوان یک فروشگاه که همه‌چیز می‌فروشد، چه مزیتی نسبت به فروشگاه‌های بزرگ دارید که کاربر از شما خرید کند؟ در ابتدا شما باید یک نقطه‌ی اتکا برای مطرح شدن داشته باشید. پس لازم است لیستی از مزیت‌های رقابتی خود آماده کنید.

تخصصی بودن یکی از بهترین روش‌های فروش در فروشگاه‌های اینترنتی کوچک است. معمولا صاحبان فروشگاه‌های تخصصی، خودشان هم در همان حوزه تخصص دارند و می‌توانند به خوبی به مشتریان مشاوره بدهند. بسیاری از مشتریان ترجیح می‌دهند محصولات خود را از یک فروشگاه تخصصی خرید کنند( حتی اگر آن محصول در فروشگاه‌های بزرگ هم باشد). این مهم‌ترین روش موفقیت فروشگاه‌های کوچک است. بهتر است در ابتدا به عنوان یک فروشگاه تخصصی مطرح شوید و چند سال بعد حوزه کاری خود را گسترش دهید.

۲-می‌خواهید همه مشتری شما باشند

این اشتباه دقیقا در ادامه‌ی استراتژی اشتباه اول در فروشگاه‌های اینترنتی رخ می‌دهد. وقتی می‌خواهید همه مشتری شما باشند، مجبور می‌شوید تبلیغات عمومی انجام دهید که هزینه‌ی بالا و نرخ بازگشت سرمایه کمی دارند. چون شما یک فروشگاه تازه‌کار هستید، بدون تبلیغات نمی‌توانید فروش داشته باشید( حتی بزرگترین فروشگاه‌ها هم همیشه تبلیغات دارند) اگر هم بخواهید تبلیغات عمومی انجام دهید هزینه‌های آن برای کسب و کار شما بسیار بالا است. تمرکز روی مشتریان هدف، باعث هدفمندشدن تبلیغات و افزایش نرخ بازگشت سرمایه تبلیغات می‌شود. اگر شما محصولات تخصصی داشته باشید می‌توانید فقط در جاهایی که مرتبط با آن محصولات است تبلیغ کنید و همین مسئله هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

از طرفی هم دقیقا مشتریان هدف تبلیغات شما را می‌بینند و می‌توانید مطمئن باشید که پای مشتریان به سایت شما باز می‌شود. فرض کنید شما یک فروشگاه تخصصی سخت‌افزار دارید. در این صورت تنها کافیست در سایت‌های مرتبط با سخت‌افزار تبلیغ کنید. بازدیدکنندگان این سایت‌ها فقط کاربرانی هستند که نیاز یه سخت‌افزار دارند اما اگر در یک سایت عمومی تبلیغ داشته باشد علاوه بر اینکه هزینه‌ی تبلیغات شما بالا می‌رود مقدار کاربر کمی را جذب خواهید کرد.

۳- شما فقط سبد محصولی برای فروش دارید( عدم توجه به تولید محتوا)

محتوا مهم‌ترین بخش یک سایت است و در دل یک فروشگاه اینترنتی وجود محتوای خوب باعث افزایش فروش می‌شود. فرض کنید دو سایت یک محصول مشابه را دارند. در یکی از آن‌ها توضیحات کاملی همراه با عکس( یا حتی یک ویدیوی آموزشی در مورد محصول) وجود دارد. اما سایت دیگر فقط محصول را با یک عکس قرار داده است. مطمئنا فروشگاه اول فروش بیشتری خواهد داشت. حتی اگر فروشگاه دوم قیمتی پایین‌تر داشته باشد، باز هم بیشتر افراد به فروشگاه اول اعتماد می‌کنند.

وجود محتوای خوب می‌تواند موجب اعتمادسازی شود و مشتری تا اعتماد نکند از فروشگاه ما خرید نمی‌کند. فروشگاهی که یک بخش وبلاگ خوب داشته باشد و در مورد محصولاتش مقالات آموزشی یا خبری منتشر کند. احتمالا بازدیدکننده و خریدار بیشتری خواهد داشت. همین مقالات باعث می‌شود که تعداد افرادی که از گوگل وارد سایت می‌شوند، بیشتر شود. حتی کاربران لینک مقاله را برای یکدیگر ارسال خواهند کرد.

محتوا فقط متن مقالات نیست. اگر بتوانید برای محصولات خود عکس‌های با کیفیت و یا ویدیوهای معرفی و آموزشی فارسی تهیه کنید، فروش خود را تضمین کرده‌اید. هزینه کردن برای محتوا در یک فروشگاه( مخصوصا فروشگاه‌های تخصصی) یک استراتژی موفق است. درست است که فروشگاه ‌سازهایی مثل ووکامرس یا… همه‌ی امکانات اولیه‌ی یک فروشگاه عالی را در اختیار ما قرار می‌دهند اما این امکانات باید در جای مناسب و طوری استفاده شوند که کاربرپسند باشد.

این شما هستید که باید با بهبود ظاهر سایت و تجربه‌ی کاربر در زمان استفاده از سایت UX فروشگاه خود را حرفه‌ای‌تر می‌کنید. ظاهر سایت از رنگ‌بندی گرفته تا عکس‌ها و چینش محصولات، روی مشتریان شما تاثیرگذار است. مشتریان به سایتی که ظاهری حرفه‌ای دارند، راحت‌تر اعتماد می‌کنند. خرید از یک فروشگاه اینترنتی شامل یک فرایند می‌شود و بهبود این فرایند به افزایش فروش شما کمک می‌کند.

نکات بالا دلیل شکست بسیاری از فروشگاه‌های تازه‌کار است. اگر ما نقطه‌ی اتکایی برای فروشگاه خود داشته باشیم و به صورت حرفه‌ای سایت خود را مدیریت کنیم، احتمال موفقیت ما بسیار بالا می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مقالات منتشر شده