" ۸ قدم تا راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی -

۸ قدم تا راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی

اگر از کار تمام وقت هفتگی خود خسته شده‌اید یا ‌می‌خواهید کنار کار تمام وقت خودتون کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنید و یا صاحب کسب و کاری هستید و تصمیم دارید کسب و کاری نوپا تاسیس کنید اما از نتایج احتمالی این تصمیم می‌ترسید توصیه می‌کنم در ادامه‌ی این مقاله با من همراه باشید.

نظر و تصویر ذهنی شما نقش بسیار مهمی در شروع و ادامه‌ی کسب و کارتان در فضای مجازی دارد یا به عبارتی شروع کسب و کار اینترنتی شماست.

اگر اساس کسب و کارتان را بر پایه‌ی چالش و احتمالات بگذارید شکست خواهید خورد. اما اگر پایه‌ی آن را بر نقشه راه و اعتماد به نفس و سخت‌کوشی بگذارید بدون شک موفق خواهید شد. اگر کارمندی هستید که مدتیست به ترک شغل فعلی و شروع کسب و کاری جدید برای خود فکر می‌کند و اگر ترس و تردید پس ذهنتان شما را از حرکت باز داشته، این مقاله تا حدودی می‌تواند به شما کمک کند!

کسب و کار اینترنتی

آماده شوید برای انجام ۸ قدمی که در ادامه به شما می‌گم:

۱. ذهنتان را برای مسیر پیش رو آماده کنید و رشد و توسعه‌ی نگرش کارآفرینانه را در خود شروع نمایید.
دلیل موفقیت چشم‌گیر کارآفرینانی چون بیل گیتس و آلیکو دانگوته این است که ذهنشان را مثبت اما سخت کوشانه تربیت کرده‌اند. یکی از اولین کارهایی که برای کارآفرین شدن باید انجام دهید ایجاد تفکر و ذهنیتی کارآفرینانه است.

یک توصیه حرفه‌ای:
کارآفرینی که دیدگاهی کارآفرینانه نداشته باشد هرگز موفق نخواهد شد. بدون چنین دیدی موفق نخواهید بود. باید مهارت‌هایی چون رهبری، مذاکره و برقرار کردن رابطه و شبکه‌سازی با آدم‌ها را در خودتان ایجاد کنید.

۲. خودکاری بردارید و طرح کسب و کار یا بوم کسب و کار خودتان را طراحی کنید.
برای اداره‌ی موفق یک کسب و کار کوچک احتیاج به یک طرح کسب و کار دقیق و قوی دارید. اگر قصد راه اندازی کسب و کار نوپایی را دارید حتما به آن احتیاج خواهید داشت. ( در صورتی که بوم کسب و کار خودتان را آماده کردید، وقت آن رسیده که تبدیلش به پارامترهای فضای مجازی کنید تا بتوانید مسیر راهتون را در کسب و کار اینترنتی خودتان بهتر شناسایی کنید.

توصیه حرفه‌ای:
فراموش نکنید که یک طرح کسب و کار خوب، مبلغ تقریبی که برای شروع به آن احتیاج دارید، مبلغی که برای رشد لازم خواهید داشت و مکانی که قرار است در آن کسب و کار برپا شود را شامل می‌شود. (بهتر است در طرح توجیهی کسب و کارتان آمیخته بازاریابی حداقل 4P را لحاظ کنید.)

business partner

۳. به دنبال همکار باشید؛ شریک یا شرکایی قابل اعتماد.
در تمامی کسب و کارهای نوپا، “همکاری” نکته‌ی حائز اهمیتی‌ست. در واقع یکی از رمزهای موفقیت شرکت‌هایی بزرگ چون Google، Microsoft و… همین موضوع همکاری است. اما پیش از انتخاب شریک کاری مطمئن شوید که آن شخص با شما دیدگاه و چشم‌انداز مشترکی دارد. بدون همکاری دوطرفه کسب و کار شما رشد نخواهد کرد.

توصیه حرفه‌ای:
یکی از قوانین هوشمندانه‌‎ی شراکت تجاری، امضای قرارداد انحلال شراکت است. به این دلیل که اگر احیانا همه چیز بر وفق مراد پیش نرفت راه خروجی منطقی و مناسبی باقی بماند.

۴. از اول تمام وقت شروع نکنید. کسب و کار جدید را پاره وقت آغاز کنید.
پس از طی قدم‌های بالا، گام بعد شروع پاره وقت کسب و کار مورد نظرتان است. حقیقت این است که بسیاری از ما برای راه اندازی کسب و کار خود برنامه‌ریزی می‌کنیم ولی همه‌ی ما آمادگی راه افتادن یک‌باره را نداریم.

توصیه حرفه‌ای:
منتظر چراغ سبز نمانید.

بوم کسب و کار

۵. صبر نکنید تا همه چیز نا امید کننده یا شیرین و کامل به نظر برسد! هرچه سریع‌تر “شروع” کنید.

واقعیت این است که برای “شروع” فرآیند راه‌اندازی کسب و کار در فضای مجازی نیازی به پول ندارید. در واقع اصلا به منابع مادی احتیاج ندارید؛ تنها باید مصمم باشید. کسانی که این ویژگی را دارند در کسب و کار در فضای مجازی خود پیشرفت می‌کنند.

نکته: اگر سرمایه‌ی شما کافی نیست ذهنتان را درگیر نکنید، با آنچه دارید “شروع” کنید. به یاد داشته باشیم شرکت‌های Facebook، Amazon، Google و… همه از خوابگاه‌های دانشجویی شروع شدند؛ شما هیچ بهانه‌ای ندارید!

۶. تقسیم کار کنید.
راه‌اندازی و پیگیری امور یک کسب و کار نوپا میزان زیادی از وقت و انرژی شما را به خود اختصاص می‌دهد و نیازمند کار و تلاش بسیار است. قدم بعدی برای شروع کار، تخصیص بهینه‌ی زمان است. چند ساعت از روز را به کار کردن بر روی کسب و کار شخصی خود اختصاص خواهید داد؟ آیا می‌خواهید کسب و کارتان را آخر هفته‌ها بگردانید؟ باید به این دست سوال‌ها پاسخ دهید.

توصیه حرفه‌ای:
به یاد داشته باشید اگر می‌خواهید کسب و کارتان دوام داشته باشد، باید برای ساختنش زمان بگذارید. اینجا جایی است که شرکای شما وارد قضیه می‌شوند. اگر شریکی دارید وظایف را تقسیم کنید و دائم به خودتان یادآوری کنید که نسبت به موفقیت یا شکست هر تکلیف مسئولیت آن‌را بپذیرید.

توسعه کسب و کار

۷. از وضعیت فعلی خود خارج شوید! بعد از شروع کسب و کاری کوچک، گام بعدی ترک وضعیت فعلی است. حقیقت این است که هیچ راهی برای انجام درست و موفق دو کار به طور همزمان وجود ندارد. برای دست‌یابی به حداکثر موفقیت ممکن باید روی یکی تمرکز کنید. اگر واقعا می‌خواهید کسب و کارتان در مدت زمان کوتاه رشد کند باید تمام تمرکزتان را متوجه آن کنید.

۸. افسرده نشوید؛ مقاوم باشید!
راه‌اندازی کسب و کاری نوپا مثل آب خوردن نیست! واقعا محتاج کار سخت و سنگین است. اما به یاد داشته باشید که هر چقدر مسیر، پراسترس و دشوار شد تسلیم نشوید و ادامه دهید.

مهارت های کسب و کار

در ادامه به شما مهارت‌های تکمیلی برای شروع و یا ادامه‌ی حرفه‌ای کسبت و کارتان در فضای مجازی را می‌گویم:

مشاغل و تجارت‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارند در هر شغلی و تجارتی وظایف و مسئولیت‌ها متفاوت است اعضای تیم کاری با داشتن مسئولیت‌های مختلف تلاش می‌کنند تا یک تجارت به موفقیت برسد در کنار داشتن تجربیات، مهارت‌ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند. برای موفقیت در کار و شغلی که داریم باید هم تجربه و هم مهارت داشته باشیم که این موضوعات در اجرای بهتر کسب و کار اینترنتی به ما می‌تواند کمک کند.

۱- توجه به توانایی‌ها و قابلیت‌هایی که در انجام وظایف و مسئولیت‌ها داریم بسیار مهم است. زمانی که توانایی‌ها و قابلیت‌هایی را که داریم باور داشته باشیم بهتر می‌توانیم در کار و شغلی که داریم به اهداف خود برسیم و موفق باشیم.

۲-توانایی انجام کار تیمی دقت کنید تیمی نه گروهی، در هر کسب و کاری اهمیت دارد. در هر تجارتی یک تیم کاری تلاش می‌کند تا به موفقیت یک تجارت کمک کند. اعضای یک تیم کاری هر کدام وظایف و مسئولیت‌های مشخصی دارند بنابراین هر کدام با انجام مسئولیت‌های خود به موفقیت یک تیم کاری کمک می‌کنند. همکاری اعضای یک تیم کاری در انجام مسئولیت‌ها، ارائه‌ی راهکار برای حل مشکلات و… به موفقیت یک تیم کاری کمک می‌کند.

۳-فن بیان خوب از جمله مهارت‌هایی است که برای فروش محصولات و بازاریابی لازم است. هر چقدر که بتوانیم مشتریان بیشتری داشته باشیم قطعا میزان فروش کالاها و محصولات نیز بیشتر خواهد بود.

۴-توانایی مقابله با چالش ها و مشکلات کاری و ارائه‌ی راه کار برای حل مشکلات از اهمیت بالایی برخوردار است. اغلب ممکن است در کسب و کاری که داریم دچار مشکل و یا چالش شویم اما مقابله با چالش‌ها و مشکلات و ارائه‌ی راه کار برای مقابله با آنها و برطرف نمودن چالش‌ها اهمیت زیادی دارد.

۵-مهارت کار با نرم افزارهای مورد نیاز با رشد و توسعه کسب و کار در فضای حقیقی یا فضای مجازی.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مقالات منتشر شده